sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Mitä hyvinvointi on? Mitä on terveellinen elämäntapa? Jokaiselle se merkitsee varmastikkin eri asioita, mutta voisi sanoa, että kaikki hakee hyvää oloa keholle ja mielelle. Nyt kerron miten ylläpidän omaa hyvinvointiani ja mihin asioihin kiinnitän huomiota tarkastellessani omaa jaksamista ja terveyttä.






Minulle hyvä olo on sitä, että keho tuntuu hyvältä, kasvot ei pöhötä liiasta sokerista, alkoholista tai valkoisesta viljasta. Hyvä olo on sitä, että teen sitä mistä pidän. Oma liikuntamuotoni on aivan ehdottomasti kuntosali. Tykkää  myös ulkoilla esimerkiksi metsässä tai muuten luonnossa. 

Itselleni hyvinvointi on myös sitä, että rentoudun ja nautin elämästä, tähän kuuluu joskus myös herkut ystävien kera. Kun kuuntelee omaa kehoa, osaa pitää kohtuuden eikä hukuta iloa tai surua syömiseen. Hyvinvointi on sitä, että herään aamulla levänneenä ja onnellisena, joten baari-illankaan ei tarvitse jatkua tappiin saakka (joskus kyllä niin käy.) Hyvinvointi on sitä, että ruoka ei hallitse sinua vaan sinä hallitset ruokaa. 
Kävin eilen salilla, tein normaalia rankemman treenin, koska olin illalla lähdössä tyttöjen kanssa juhlimaan pikkujouluja. Minulle rankka treeni ei tarkoita rangaistusta, vaan sitä, että annan kaikkeni (kuten aina) treenille ja vielä vähän enemmän, jotta illalla voisi hyvillä mielin nauttia myös elämän toisesta puolesta.  

Tänä aamuna heräsin melko aikaisin, koska olin tullut ajoissa kotiin nukkumaan. Ensimmäisenä syömisen jälkeen teki mieli lähteä pienelle reippailulle ulos ja lähdettiin lasten kanssa katsomaan joko meri on jäässä. Ihana 10 asteinen pakkasilma kipristeli posket punakaksi ja päänsärky katosi raikkaaseen meri-ilmaan.  Oli ihana olo!  Paitsi, että jalat on kipeänä eilisestä treenistä. haha.

Ihan pienet asiat tässä elämässä saa aikaan hyvän olon, kauneus ympärillä,  luonto, ihmiset, fyysinen hyvä olo, joka tulee oikein syömisestä ja kevään ensimmäiset auringonsäteet ja nyt tänä syksynä myös tuo taivaalla harvinaisen paljon pilkottanut aurinko on piristänyt kovasti, vuoden pimein aika onkin ollut täällä päin vuoden aurinkoisin aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)